ArtuR.

ArtuR.
ArtuR Artesania. El meu altre blog , em visites? ;)

18 de gener del 2017

" Soir blue " (Petit homentage a R.C.) Aportació a relats conjunts 100 Edició .


Edward Hopper, 1914, Soir bleu



" Havia una vegada uns bloggaires que feien de becaris en una gran editorial. Els hi assignaven missions molt perilloses , fer els cafès , llistar las necrològiques i els anuncis d'actes de societat....entre altres. Però jo , els vaig apartar de tot allò  i ara treballen per mi . Jo em dic R.C. " 
Com cada dia 15 del mes , els reuneixo a tots plegats per assignar-los els nous treballs. Avui , però , serà especial .... s'acompliran els 100 projectes realitzats ! . Reunits a la sala els hi proposo una "Soir blue" per celebrar-ho . "Trieu el lloc que voleu !.... on quedem ?"..."Quedem al Zurich !!" diuen al uníson la Sílvia i la Gemma ( el seu crit de guerra ! ) i ho remata , amb uns passets de ball , la Sara , tat-xaaant... !. Es veritat ! , quin millor lloc per inspirar-se i descobrir noves aventures ?. 
Des que els vaig contractar , mai m'han vist ni saben del cert qui soc. Tots en fan rumors de si es aquest o aquell .... però mai ho han descobert. Avui els hi he dit que assistiré a la festa , així que tots estan ben neguitosos i ansiosos per que arribi el moment. 
  Al altell del Zurich , els més jovenets . han començat a decorar amb paperets i garlandes les parets i els sostre. Estant contents i amb la música animada , que va assajant " La Banda "   (convidada especialment al acte) ja van bellugant les cames. També a fet aparició "l"Eco" , a fi de fer-ne ressò de la festa..... i també l'excèntric "Paintsky" , que per acabar d'esvalotar al personal s'ha penjat de la finestra en "pilotes" !!.... no ha pensat pas en el fred que fa i l'han tret corrents mig congelat com si fos un "frigodedo" .....hehehe..... a sota una manta que li ha deixat un cambrer , ara mira de refer-se amb l'ajuda d'un bon suïs calentet !. 
La festa s'ha anat engrescant per moments i la sala ja es gairebé plena... tot son abraçades , riures i converses improvisades....i ja ha començat també , la caça de qui es en R.C. ! . Murmuris i més murmuris.... intrigas.... tots s'ho van preguntant entre si. Fins i tot , a mi també m'ho han preguntat ! ... quina colla ... hehehe . La majoría creuen que soc el noi vestit de pallasso , de blanca cara enfarinada .... jo he dit que podria ser !! hehehe. En realitat es un cambrer del Zurich , que aprofitant l'uniforme de blanc , s'ha empolainat  la cara i amb un tros de garlanda blanca al coll , s'ha mig disfressat , per unir-se a la gresca.  
Després de una bona estona de xerrameca , beure i menjar i ballar, com no ! .... arriba el moment  del pastís , en que tothom està a la expectativa .  Un cambrer , amb un petit carret , ens fa arribar el desitjat dolç , a sobre , il·luminades com espelmetes , cent lletres al atzar i de tots colors , fent espurnetes de foc i llum alegrant  el conjunt. En aquell precís instant , que el pastís entra a la sala , totes les llums s'apaguen de cop i només la resplendor de les lletres enceses il·luminen vagament als assistents. Es només llavors , que amb la complicitat de la foscor , m'acosto a la vora del cambrer que diposita cerimoniosament el pastís sobre una taula i em felicita . Las espurnes de llum , només arribant a il·luminar-me les mans i que enfundades amb uns guants negres , tampoc deixen entreveure cap detall . Es fa un petit silenci , agafo aire..... un , dos i tres !! i d'una bufada , apago totes les lletretes de colors . Torna la foscor de sobte , com de sobte surto corrents de la sala , abans no es faci la llum ! . Mentre m'escapoleixo tant ràpid com puc sense ser vist...vaig escoltant de fons els cants dels meus bloggaires..... "moooltes feeeliciitaaaats.... mooooolteeees  feliciiiiiittaaaatssss !...." i un OOOOhhhhh !!!! que ompla l'altell , al tornar la llum i descobrir nomes el pastís sense la companyia del personatge esperat. Un cop més me escapat ! Se las hauran de enginyar molt bé , per descobrir-me ! hehehe.
La festa encara continuarà una bona estona , jo torno cap a casa , tot passejant sota la pluja , mentre vaig mirant els missatges del WatsApp  que em van entrant al mòbil i que en van felicitant i rondinant carinyosament , per la meva petita malifeta . Bona nit, companys !!

  FELICITATS A "RELATS CONJUNTS " PER LA SEVA 100 EDICIÓ !!!.

 Blue instant.

18 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Aquest sí que és un relat de celebració.
Un aplaudiment:👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tinc un relat escrit per al blog col·lectiu del "Roda al món i torna al blog" que també representa una trobada blocaire, es penjarà aquest vespre, perquè esperava que sortís primer el meu dels Moments per posar un enllaç. No s'assemblen gens, però tenen alguna cosa en comú...

Bravo, Artur!

Elfreelang ha dit...

brillant!!!!! un molt bon homenatge i ben trobat!

novesflors ha dit...

Un altre aplaudiment 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏. Jo també vull participar de la teua festa. N'escriuré un, però jo sóc més lenta a l'hora d'escriure, ja el penjaré al blog quan el tinga llest.

M. Roser ha dit...

Potser si haguessis donat alguna pista, algú t'hauria reconegut...Se n'han anat tots a casa, ben desil·lusionats!!!
Bon vespre.

Garbí24 ha dit...

molt bon homenatge, a veure si repetim i arribem als 100, si no cada 15 hi tornarem

artur ha dit...

Moltes gràcies ! Totes les felicitacions i aplaudiments els trasllado a R.C. (Relats Conjunts) !!

xavier pujol ha dit...

M'afegeixo als cors: moooltes felicitaaaats!!

Assumpta ha dit...

Què ben pensat, senyor. R.C.!! (*) Tot molt ben lligat, i amb el Zurich i tot!! Aplaudiments!!

(*) O serà... senyora? :-DD

El que em passa pel cap ha dit...

Continua el misteri...
Però malgrat això seguirem tenaços col·laborant amb R.C., a veure si arribem als 100!
Molt enginyós, Artur.

artur ha dit...

També potser !! ; )

Lluís Martí ha dit...

Bona metafelicitació!

Gerònima ha dit...

Molt bon homenatge Artur! mare meva 100 relats conjunts! quin munt de treballar que s'han fet els bloggaires!!!

Alfonso Robles Motos ha dit...

Molt bonica celebració, aquest personatge ocult em fa que està creat per moltes cares, per moltes paraules boniques, per moltes idees brillants, per moltes il·lusions compartides ...

Sílvia ha dit...

"Però jo , els vaig apartar de tot allò i ara treballen per mi . Jo em dic R.C."
M'ha agradat moltíssim, tens una imaginació fora de sèrie.
Sílvia

artur ha dit...

Sent sincer, Seele , et diré que aquesta frase es la única del text que no és de "collita pròpia" , la he agafat "prestada" de la antiga serie de tv "Los ángeles de Charlie" on la deien a cada inici de capítol , a partir d'aquí , la meva imaginació a seguit endavant.
Gràcies !!

Consol ha dit...

M'aixeco i aplaudeixo. Felicitats!

Rosa Viñas ha dit...

Felicitacions Artur. Una forta abraçada.

Unknown ha dit...

Felicitacions Artur.Benvingudes aquests 100 relats conjunts.S'aprèn a gaudir de la teva llum de colors que passa,però que és digna de ser contemplada.