ArtuR.

ArtuR.
ArtuR Artesania. El meu altre blog , em visites? ;)

27 de febrer del 2018

"Doble retrat". (Aportació a Relats Conjunts).


                                                                          La sala d'actes era plena de gom a gom. En aquell dia , molta gent del poble va voler afegir-se a la festa de comiat de l'alcalde. Després de trenta anys, es jubilava i deixava definitivament el càrrec , per dedicar-se als plaers de la Vida amb la seva família, com ell deia últimament.
        Per recordar la seva figura i transcendència política per al poble, el volien homenatjar i decorar amb un quadre de la seva persona, que col·locarien en el saló de l'Ajuntament. 
        La alcaldessa en funcions va fer els honors inicials i es dirigí al públic , per presentar al autor del quadre que presentaria l'obra. 
         En iniciar la seva presentació, el pintor va llençar al públic reunit una senzilla pregunta referent a la seva obra. " Perquè la doble imatge del homenatjat en el quadre?", doncs molt senzill, per la versatilitat , per la seva vessant polifacètica , la seva capacitat i aptitud de adaptar-se a totes las circumstàncies necessàries , que fan del nostre pro-hom un hàbil negociador davant de totes les situacions  que se li presenten i que fan que es puguin dibuixar múltiples cares del mateix personatge. (Aplaudiments a la sala ).
          Recordem si més no, els principals projectes aconseguits pel nostre Sr. Alcalde , com la millora de la carretera d'accés al poble, tant malmesa com estava i reclamada durant anys per tots nosaltres. O l'escola ! , Aquella millora tant sorprenent , que eliminar els barracons antics , per un nou local tant eficient. I que dir-ne de la modernització del Ajuntament, amb tot el nou procés informàtic , que millorà tantes gestions . Com tant de bona , també va ser la gestió del nou patrocinador per l'equip de futbol del poble. (Més aplaudiments ).
           Tots aquests projectes i d'altres més,  que ens han millorat la vida , encara que ens han costat també alguns calerons , han estat grans èxits i han omplert de satisfacció al Sr. Alcalde , així com també van aconseguir la satisfacció i enriquiment del seu germà gran, en obtenir el contracte de la nova carretera per sota mà i directament, a la seva empresa, o la satisfacció del seu cosí , que també va obtenir de forma dubtosa i no aclarida, la construcció de la nova escola . I no oblidem a son fill i la seva empresa informàtica , que fa o no fa, seguint el mateix sistema, va fer i desfer en el informatització del Ajuntament . I del patrocini del equip de futbol ? quina joia , poder viatjar gratuïtament i amb tota la família , un mes sencer a París , a canvi del patrocini pel la empresa del seu cosí !... (Els xiulets ja sonaven a la sala i el homenatjat ja suava dels nervis , sense saber on posar-se).
            Vet aquí , les diferents cares del nostre benvolgut Sr.Alcalde , vet aquí la meva descripció del quadre que us presento , ara es feina vostra decidir el que fer-ne , d'ell i del quadre. Perdoneu-me , però algú ho havia de dir !.

Blue instant.

14 comentaris:

M. Roser ha dit...

Caram l'alcalde que devia estar tot cofoi a la primera part del discurs, segur que es va quedar blanc a la segona part...La reacció tan canviant de la gent ens demostra que no ens podem fiar de les demostracions de la gent, que no els costa gaire canviar de parer, hi ha molta hipocresia; l'alcalde era una figura gegant amb peus de fang...
Bon vespre, Artur.

Carme Rosanas ha dit...

Molt bo!!! inesperat gir d'aquest discurs d'homenatge!!!

xavier pujol ha dit...

Vols dir que hi ha algun alcalde que s'hagi deixat subornar?

artur ha dit...

Era un alcalde amb "molts" interessos , Carme !.
Bon dia !

artur ha dit...

Estic segur que no s'ho esperaven !
Gràcies, Carme.

artur ha dit...

Xavier, es veu que algun hi ha...al menys el de la meva història !
Gràcies !

cantireta ha dit...

(claca)

"Bravo! 3 hurres a l'autor dels aclariments!"

:-)) Genial, nen.

artur ha dit...

Gràcies, Cantireta !. Salutacions !

Ada ha dit...

Segur que a la mà que no es veu li estava passantun sobre ple de bitllets en B...

artur ha dit...

Qui sap , Ada ? . Ben observat !

Rafel ha dit...

Una visió molt polièdrica de l'alcalde. Normalment només ens arriba la primera part del discurs.

kleine-trabant ha dit...

30 anys, n'hi ha que no marxen ni amb aigua calenta. Per cert, l'alcalde es deia M. Rajoy?.

artur ha dit...

Tens raó , Rafel, sempre ens deixen a mitat de peli cula. !

artur ha dit...

Aquest nom és un misteri, Kleint-trabant, premi per qui descobreixi a qui pertany !