ArtuR.

ArtuR.
ArtuR Artesania. El meu altre blog , em visites? ;)

20 d’agost del 2020

La Cúpula.

 

 
A la ciutat , fa unes setmanes que hi ha un nou restaurant , "La Cúpula". Es una creació d'un reconegut i excèntric  xef , que amb un gran suport econòmic del seus socis inversors, han dissenyat i posat a punt a l'ultima planta del mes alt gratacels de la ciutat, d' aquí el seu nom. De ambient minimalista i auster, es podria dir, es una sorprenent proposta pel gourmet de torn. Sense mobiliari a la sala, el comensal es troba amb un immens espai per a ell sol. Al sostre voltat , una decoració quasi espacial , l'aclapara i el trasllada a una altre dimensió. Penjant d'uns filats, dos conjunts de estranyes plantes , lenta i silenciosament van girant per la sala , portades expressament al local des de una misteriosa illa, remota i solitària.
El comensal s'asseu al terra, per a la degustació del menú , envoltat pel silenci i una mínima corrent d'aire, provocada pel vol de la parella de plantes. Un únic feix de llum , provinent del centre de la cúpula, és la única il·luminació que reflectida per un terre lluent, es propaga de nou cap el sostre . Així disposat, el gourmet comença la seva experiència gastronòmica , degustant els plats que li van oferint i acompanyats pels vins adients a cada un d'ells. La satisfacció del client, sembla prou exitosa.
Però es arribat aquest punt , en que tot es torça irremeiablement....
No se sap com, ni perquè.... en arribar casi al final de l'àpat,  que el gourmet desapareix de la sala !.
Ningú el veu sortir per la porta, única sortida possible, tret de la claraboia del sostre i que es del tot inaccessible....  com ho fan per escapolir-se i no pagar a la sortida ?.
Després de patir la "artimanya" dels comensals i que semblava encomanar-se... el Xef va optar per fer pagar als clients abans del servei, creient que així resoldria la situació.... però ni així ! . Ara, el client entra a la sala, previ pagament, gaudeix de la degustació i arribat el final... plaf ! desapareix !!.... Increïble !... perquè ho fan , si ja han pagat ?.  Misteri !!.
De totes maneres, com a crescut la fama del restaurant i ningú s'escapa de pagar....el Xef, ha optat per seguir mantenint el negoci, tot i no poder desvetllar el misteri.....  
Potser tu , lector , podràs descobrir-ne la incògnita que envolta "La Cúpula" ....

 
 
Blue instant.  (Aportació a "Relats d'estiu de la Carme" Agost 2020 ).

 

11 comentaris:

Teresa Duch ha dit...

Caram, primer em feia somriure, després agafava un aire misteriós i ara m'ha deixat intrigada. Semblava ciència ficció, però casualment avui he anat a dinar a un restaurant i estàvem sota la cúpula. Les plantes quietes i jo crec que no ha desaparegut ningú. Sort que ha sigut avui i no demà, després de llegir-te.
Abraçada, Artur!

Carme Rosanas ha dit...

Aquesta cúpul té cops amagats. No és culpa dels comensals, no... és la cúpula i les seves estranyes plantes voladores...

He, he, he, m'ha fet gràcia el vídeo!

Moltes gràcies per participar, un cop més, Artur! Ara mateix poso l'enllaç al post.

McAbeu ha dit...

Jo crec que les imatges de la càmera de seguretat són força aclaridores. És el problema d'introduir espècies exòtiques a un altre ecosistema... que es cruspeixen les espècies autòctones. :-D

Molt ben trobat el relat. Felicitats!!

M. Roser ha dit...

Caram quin restaurant tan misteriós, si em perdo que no em busquin pas aquí...I quin és el menú? perquè no es veu res comestible enlloc, és clar que tampoc hi ha clients...Em sona a restaurant extraterrestre!
Bon vespre, Artur.

Peix ha dit...

Genial! M'ha sorprès molt!

La meva suposició: Que la gent marxés sense pagar o després, just abans d'acabar l'àpat, és un misteri que el xef sap la resposta des de sempre. Així doncs, suposo que al principi no feia pagar expressament, com si fos en mode prova, per veure si el seu restaurant funcionava. Em temo que el menú és a base de carns cuinades de diverses maneres.

Helena Bonals ha dit...

Aquest vídeo l'has fet tu? És tan sorprenent com el teu relat!

artur ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris ! ;)

Teresa, si tornes a un restaurant amb cúpula, no dinaràs gaire tranquil·la ;D

Carme, m'he prés una petita llicència artística, partint de la teva fotografia.... ho exigia el guió !! hehehhe

McAbeu, l'has clavat de nou ! No en va ets mestre d'enigmes !!

Roser, tens raó ! Un restaurant MOLT estrany ... ;)

Sr. Peix, has obert un nou fil d'intriga...hehehe.... però el xef i el cuiner, son innocents ....que els conec !!

Helena, si ! ès un petit experiment... la cirereta del relat ;)

PerthDailyPhoto ha dit...

Well this would be quite an experience Artur, hopefully inbetween the mystery the food is fabulous 😉

mukali ha dit...

Vaya y yo creía que era afortunada porque una vez comí en un castillo...jajajaj. Ese restaurante parece sacado de una peli de Kubrick, da yuyu...a lo mejor son plantas carnívoras.

besos misteriosos...

artur ha dit...

Sin duda, Kubrick , le sacaria partido a la escena !.
Saludos, Mukali ;)

Gra ha dit...

Hola Artur!!
Que misterioso todo el lugar; a tanta altura; el chef;:pagar anticipado jaja antes que desaparezca el chef; es un buen metodo para atraer mas clientes jaja.
Besos Artur y buena semana