ArtuR.

ArtuR.
ArtuR Artesania. El meu altre blog , em visites? ;)

10 de desembre del 2022

La carta als Reis Mags.

 


Aquests dies, els Reis Mags ja van ben atrafegats i ja no toquen vores, de la feinada que se'ls hi ve a sobre. Un any més, ja estan llegint moltes de les cartes que els patges reials van recollint arreu, a fi d’anar preparant els regals amb què obsequiaran a tots aquells que s’ho mereixen.
I entre totes les cartes, n’ha aparegut una de ben estranya!... El sobre, conté dues fulles, una amb un dibuix ben acolorit per un cantó i per l’altre i amb lletres ben grosses, apareix escrit «MOLT DE MERDA» ?¿??¿!! ... i l’altre full recull una llista de noms molt ben ordenada. Potser són els firmants de la carta?.
El cas és ben estrany!. Que voldran dir amb semblant petició?... El dibuix serà el regal que sol·liciten? ... i que mal parlats! . No saben pas què és ni n’han vist mai cap d’igual !!.
En Baltasar, que és molt de la broma, se li acut a dir : «Està molt clar, nois !...volen una bicicleta per a l’estiu, que fa més calor amb els dies de sol i un cotxe, per als dies de tardor i d’hivern, que els dies són molt grisos i fa més fred !».
«Calla, calla !» ... el contradiu ràpidament en Gaspar. «Això més aviat és un «bici-taxi» !...que jo n’he vist molts en els meus viatges per a l’Àsia !»...
«Ves que no sigui un nou model de moble, d’aquests que venen a aquella botiga tan de moda...si, aquella que has de muntar tu mateix, les peces ! , ..si , home !....com es diu ??.... « remuga en Melcior, tot pensatiu..... 
« a si !... els de LiqueA !» replica un dels patges reials, que sempre està amb l’orella posada, a veure que si cou....
«Mireu ! ... ho preguntaré al nostre amic, el Pare Noel, que viu per allà als països nòrdics i potser ho coneixerà !» replica en Melcior, mentre es treu el mòbil de la butxaca de la túnica i li fa una foto al dibuix i a la llista de noms , i tot seguit poder enviar-li per whatsapp .
En Pare Noel, rep la consulta i ràpidament els hi contesta « Mireu que sou sapastres, eh !...amb la feinada que tinc i encara me’n doneu més vosaltres !. Bé , al gra ! .... això està claríssim , nois !!. Això no és cap carta !, és una papereta amb la llista electoral per les pròximes eleccions i un dibuix de propaganda del «Moviment Ecologista Revolucionari de Defensa de l'Ambient « , coneguts com «MOLT DE MERDA» . I , o bé s’han equivocat d’adreça o estan tan desesperats , perquè ben poca gent els hi fa cas !... que vosaltres, en sou l'última esperança d’aconseguir la majoria absoluta i poder aplicar les seves polítiques ecologistes !..... en fi, problema resolt, eh!...vinga! , que tenim molta feina !. Apa, Bon Nadal !!»
I els tres Reis Mags no han caigut de cul a terra, pel ridícul... perquè estaven ben asseguts a la cadira !!...hehehe.
 

9 comentaris:

M. Roser ha dit...

He,he fins i tot la política a d'interferir en la tasca dels Reis d'Orient, suposo que era la primera vegada i no hi estaven avesats...Espero que no afecti als nostres regalets!!!
Bona nit, Artur.

Josep Mª Panadés ha dit...

Un molt bon conte de Nadal, sí senyor, amb humor i una mica d'ironia. Jo també he estat temptat d'agafar una papereta d'algun partit polític i empastifar-la amb un missatge semblant, he, he.
Salut i bones festes!

Helena Bonals ha dit...

A veure si amb la màgia de Nadal aconsegueixen el que volen! En un primer moment he pensat en el "molta merda" que es diuen els actors de teatre.

sa lluna ha dit...

Doncs sí que tindran feina amb tot el desgavell que estem fent amb el món... no sé jo si voldran ficar-se pel mig. Tant de bo!.

Molt original i divertit relat.

Aferradetes, Artur.

Núria L. Aroca ha dit...

Hahaha! Com m'has fet riure, Artur! Que enginyós el teu text, m'agrada la teva imaginació. Si és que ara que s'acosten eleccions hi ha partits que ho aprofiten tot per fer propaganda i enviar paperetes on sigui, fins i tot als Reis d'Orient! Sort n'han tingut del Pare Noel, que els ha donat un cop de mà, hehe.
De totes formes no estaria malament que sortís algun partit així i que apliquessin "mesures de debò" perquè hi hagués canvis, que els que hi ha ara només miren per ells i posen normes per fer veure que fan alguna cosa...
M'agraden també les decoracions que has afegit a la foto, es veu més acolorit i tot, almenys la part del cotxe sembla més alegre.

Moltes gràcies per l'aportació, molt divertida.
Bon diumenge!

artur ha dit...

Roser, hi ha una primera vegada per a tot !. Afortunadament , sembla que encara no hi han pensat en això.... molt millor, per nosaltres ! . Salut ;)

Moltes gràcies, Josep Mª !...segur que més d'un també hi ha pensat en el que dius. Bon diumenge ;)

Helena, a pesar de tot, potser si que els hi aniria bé, un cop de ma màgic !. Espero que puguem resoldre-ho per nosaltres mateixos. Tens raó en la versió teatral, hi havia pensat també ;) Bona setmana ;)

Salluna, potser si que seria d'ajuda, però si nosaltres ho em embolicat, també ens tocarà arreglar-ho, oi ? ;) Una abraçada !.

Núria, m'agrada que hagis passat un instant divertit, d'això es tracta ;) . Ara be, el tema de que els polítics ho resolguin , ja costarà una mica més... però no ham de desistir pas !. Bona setmana i gràcies ! ;)

Carme Rosanas ha dit...

Pobres Reis d'Orient, si que els hi compliquem la vida. Si no entenien prou amb els milions de joguines que han de repartir, ara propaganda política... sort que ells tenen seny i aniran a fer la seva feina de sempre, no en tenim cap dubte.

Un cop més m'has fet riure, Artur, molt divertit i molt nadalenc, que són suen coses, a vegades dificils de compaginar.

Salut Artur i que els Reis et portin moltes coses, potser per ajudar als ecologistes podrien protar bicis per a tothom! he, he, he...

artur ha dit...

Moltes gràcies, Carme !!. Ja m'hi apunto a aquest desig de que portin bicis per a tots, a veure si tinc sort , que aquest any m'he portat molt bé !! :D :D
Salut ;)

Tesa Medina ha dit...

Hola, Artur, me ha encantado tu cuento "nadalenco" y me lo he leído muy intrigada y con una sonrisa de oreja a oreja, creo que sus Majestades se han quedado un poc atrás y son muy ingenuos, menos mal que el Pare Noel, les ha echado una mano, aunque lo noto un pelín estresado y malhumorado, me recuerda a algunos de nuestros Parlamentarios.

La viñeta muy ocurrente y enigmática. Todo un placer. Que pases unas felices fiestas, nos leemos el año que viene.

BON NADAL!

Abraçada