ArtuR.

ArtuR.
ArtuR Artesania. El meu altre blog , em visites? ;)

29 de gener del 2023

Ruta "Castellet Encantat".

 

RUTA "CASTELLET ENCANTAT".

L’Ajuntament de Castellet i la Gornal ha iniciat a l’antic nucli de Castellet el projecte “Castellet Encantat”, una proposta singular obra de Zafrilla, consistent en un conjunt d’escultures elaborades amb materials respectuosos amb l’entorn per posar en valor diversos oficis i activitats humanes relacionades amb Castellet. Destaca especialment l’escenografia “Els Picapedrers” a l’aparcament del poble que deixa testimoni del passat d'aquest espai com a antiga pedrera. En diversos punts del poble podrem trobar "Els Traginers de fogots", una rècula de rucs que anaven a buscar llenya per al forn de pa; "Les mestresses", dues veïnes que es troben a l’entrada del forn; "El marge dels oficis", un conjunt costumista amb personatges i oficis del poble, com el capellà, l’escolà, el carter, la barraca de pedra seca, una ovella...; "El Forn", gran mural amb escenes quotidianes del forn de pa. Com a elements curiós cal destacar que els els personatges representats en les diverses escultures són veïns del poble.

També al costat de l’església el mateix artista ha instal·lat l’obra “L'anell de Möebius”, en la qual en dotze imatges corresponents als dotze mesos de l’any, s’explica l’evolució dels treballs que es porten a terme a les vinyes; el conjunt està inspirat en les tradicionals rajoles catalanes d’antics oficis tot i que els materials emprats són absolutament contemporanis.

En paral·lel a aquesta instal·lació també s’ha col·locat al poble la figura d’una "Penèlope" (que representa que està esperant Ulisses) que ve a simbolitzar el paper de la dona a la cultura mediterrània destacant la importància de la dona en la societat actual.


 Blue instant.

12 comentaris:

sa lluna ha dit...

Una manera d'embellir els pobles, em sembla una proposta preciosa. M'ha encantat!.

Aferradetes, Artur.

artur ha dit...

Comparteixo la teva opinió, salluna !. Una bona manera de fer la visita més entretinguda i divertida.
Bona setmana ;)

Carme Rosanas ha dit...

A mi també m'ha agradat molt.
Espero poder venir a veure-ho aviat.
M'encanta visitar pobles i Castellet no l'he visitat mai.
Biona setmana i una abraçada, Artur!

Josep Mª Panadés ha dit...

Molt bonic i interessant. Tots els records històrics d'una vila, així com la recuperació de certes tradicions, és un enriquiment cultural valuosíssim.
Una abraçada.

artur ha dit...

Gràcies, Carme !. Si pots anar-hi , penso que t'agradarà el poble i el paisatge i si vols pots fer un bon dinar al restaurant que hi a la entrada, una bona cuina catalana ! :)
Salut !.

Certament, Josep Mª ! Una bona iniciativa cultural.
Salut ;)

xavier pujol ha dit...

Hem estat a Castellet un parell de vegades, ja fa temps. Després de veure aquestes imatges artístiques, crec que val la pena venir per tercer cop.

artur ha dit...

Una bona passejada, sempre va bé, Xavier !!
Bona setmana ;)

M. Roser ha dit...

Em sembla que hi vaig estar ja fa un temps perquè el castell em sona molt i aquest embassament, que no recordo com es diu...Em sembla que feia turisme rural per allà a la vora i ho vaig visitar.
És clar que ara deu ser molt diferent, a mi m'agraden les façanes pintades i aras'ha posat de moda a molts pobles...
Bon vespre, Artur.

artur ha dit...

Gràcies, Roser !. El pantà es el Foix, pel riu que hi circula, el poble tampoc és que hagi canviat massa, gairebé és el mateix, només la decoració afegida per fer-lo més atractiu pel visitant. Crec que ara també es pot visitar el Castell, els caps de setmana i també hi ha una casa rural al mateix poble, per si algú si vol animar !.
Bon dia :)

Núria L. Aroca ha dit...

M'has fet venir ganes de visitar aquest poble, on no he estat mai, n'he sentit a parlar però no hi he anat. Una ruta bonica i amb gran valor històric, un lloc més que m'apunto per visitar.
Gràcies, Artur!

Una abraçada ;)

artur ha dit...

Gràcies, Núria !...doncs ja saps ! el dia que puguis hi fas una escapada i una bona passejada :)
Salut !!.

Eric Lavergne ha dit...

Muy buen iniciativa. Gracias Artur por la muy interesante publicación y saludos :)